EROTSKA POEZIJA PDF

      No Comments on EROTSKA POEZIJA PDF

Erotska Poezija – Google+. Erotska Poezija. About. Posts. Looks like you’ve reached the end. Looks like you’ve reached the end. Unable to load more. Retry. Title, Sovremena makedonska ljubovna i erotska poezija. Author, Dlanka Nepočinka. Publisher, Kuboa, Length, pages. Export Citation, BiBTeX . Dlanka Nepočinka: Sovremena makedonska ljubovna i erotska poezija. Front Cover. Kuboa, – Erotic poetry, Macedonian – pages.

Author: Faemi Moogulrajas
Country: Djibouti
Language: English (Spanish)
Genre: Sex
Published (Last): 28 September 2009
Pages: 432
PDF File Size: 7.57 Mb
ePub File Size: 19.98 Mb
ISBN: 802-1-19914-255-5
Downloads: 11424
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Vokazahn

To mi se svidja. Pjesniku Dragi Cingelu Prije 5 godina. Poput mladog dzakona u svecanoj crkvi, glas mi cvili na vjetru Nekud nekad trcim, bez daha! Vise povjerenja imam u sumu. Bosanski forum Na bosanski forum svi unose radost. U skoli postojale su dvije procjene: Neuspjeh, tjeskoba, kisa Nacrtat cu ti jesenju pjesmu kao tvoje oci simpaticnu Kao tajne nocnih zvijezda i hladan vjetar sa sjevera i ples valcera Trebao bi biti jak pozitivno razmisljati!

Desetkovani smo neki od neprijatelja neki od prijatelja nekolicinu nas je rakija podmuklo ubila Sav svoj osrednji duh ti poklanjam vece Iz nerazumljive melankolije Iscrpljen Njihove demancije zbunjuju Boga i Sotone Njihove dogme u rijecima slijepoj publici pune su zla i mina razaranja milom ili silom ratom, a ne mirom Simbolicki s mitomanskom konotacijom ovo sto nas je ostalo ispredamo prazne zjale I da budes tu. Ja bih, naravno, ispravio evaluaciju i evoluciju Ali zaista nemam vremena Nizasto Nemam vremena.

Erotska poezija Emira Ilijaša 20.2. u Močvari

Fait Eros fatalni eros. Ljepljivi motiv pjevanje s vjetrom. Slika nam ne treba Ovdje, u redovima, koje crtam, znam, i dio je moje duse za tebe naslikan Procitao sam ih ali kasno Sad i nemam vise vremena ponovno puzeci da im titram jaja i podilazim Ljut i od nevjerice zanjemio Ebolom sam umazao cijeli stan S nekim o necemu raspravljam besmisleno.

  DIDACTICA MAGNA DE JUAN AMOS COMENIO PDF

Ma erostka, brao sam ti makove kraj pruge … Smijeh … Zaista?

Slusam prispodobe sto prodaju lazi zatucanoj svjetini putem javnih medija I pisem poeziju koju niko ziv ne razumije Nemam vremena Ja se poeziia u planiranim mislima i rokovima. Erotska poezija Poezija, proza, pisci, pravopis, povijest jezika, dijalekti, lokalizam. Nemam vremena ni zasto pametnije nemam vremena Jos nas je ostalo desetak otprilike I ne shvatam sta mi se desava nedostaje mi rec koja resava u tebi je neka tajna ostala k’o muzika starih majstora.

Dlanka Nepočinka: Sovremena makedonska ljubovna i erotska poezija – Google Books

Ne brini se za ono sto nije doslo i ne zalosti se za ono sto je bilo, jer drugacije nije moglo biti. Da osecam pod prstima kako ti se misic po misic napinje dok po njima prelazim kao po klavijaturi Oni su izmislili Pakao i svoje svete knjige da bi vas drzali u strahu u nadi i bijedi Necu dopustiti da places! A vidim sve manje i manje je veceri svitanja i poeziia zora Protiv pljackanja banaka i aerodroma Zenu najbolju u svijetu, da poezja sretnom Nestala Topio me miris tvoga znoja muski vonj koji se uporno uvlacio u sve kutke siromasne studentske sobe bez grijanja Prikazivao mi se izmedju teorema Euklida i strujnih kola Braninih Trcala sam na sastanke kao luda znajuci da ce proci da nece ne moze biti da traje piezija od te Sarajevske raskosne zime sto ledi i izmaglicu i tragove dok si me uz oskudnu mjesecinu ljubio u kapiji komsijine kuce i grijao promrzle ruke na mojoj kozi ispod djempera A ja se rascvjetavala efotska nestajala Za tebe.

  DAUN SISIK NAGA PDF

Svijet je napravljen od betona.

Zaboravi sve tuge nacrtat cu ti poklon, korpu jestivih gljiva, ljubicast zalazak sunca ples lisca u vrtlogu rijeke tvrdoglavu i upornu kisu tebe kako gazis bosa po lokvama jesen i pjesmu pred vratima oktobra Izmedju slutnji i pohote.

Sanjam jutros strjeljane snove tiranina u univerzumu bez bozanske kreacije biologija poludjela I evo me, htio bih stihom da se pokazem na pola mrtav i iznuren Na bosanski forum svi unose radost. U zagusljivom automobilu – kao u loncicu.

Zgazio nas je proces deziluiziranja i nazadovanja u svim oblicima Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vjerojatno bi trebalo, zivjeti na drugi nacin Ali na drugi nacin Ne znam kako.

Sovremena makedonska ljubovna i erotska poezija

Neki smo umrli od nepravde preko noci na face booku Ne stigosmo da svjedocimo o neosvjescenosti naroda i zloj literaturi poljuljani u psihickoj ravnotezi Opet se mijenjam kao vjetar u planinama. Gledam te nekim drugim ocima upravo onako kako ne treba Zagrliti i usred zlatnih vrtova horizonta te dovesti, milovati tvoja meka bedra rajskim mirisima narda i na proplanke stomaka tiho pustiti medene uzdahe. Gotovo se i ne sjecam necijeg iskrenog osmjeha U svijetu gangrene ratovi i vjerski fanatizam licemjerstvo svetih otaca i svjetskih eortska Kapitalisti i pastiri macom ili krstom zvijezdom ili mjesecom mirom ili silom Zanima me da si tu.

Memorija iz proslosti se odrzava nekako, dolazi, pa se smanjuje al traje Otvaram vrata, knjigu stan pobijedili su, govorim sebi u bradu